24 oktober 2009 - MUSE @ Hovet

28 oktober 2009

Nu var det fyra dagar sen jag såg Muse. Och jag saknar det, saknar det mer än nåt annat i hela världen, jag lovar, jag överdriver inte. Hela dagen, alla underbara människor, stämningen, allt. Allt var så himla perfekt och jag kunde inte föreställa mej något bättre!
Nu ska jag dela med mej av mina minnen, ska försöka komma ihåg så mycket som möjligt från mina upplevelser.



fredag 23 oktober kl 19.35
Jag anländer till Stockholm med tåg till centralen. Teresia, min kära Muse kompis som jag b.la skulle gå med på konserten hämtar mej och vi får skjuts av hennes pappa till Hovet där vi då skulle köa - i ett dygn= sova ute= mycket packning med varma kläder o.sv.
När vi kom dit satt Teresia's kompis Malin där och väntade på oss, som hade suttit där sen 17.5 då vi var allra först till köandet, tillsamman med min bilddagboken-kompis Anton som hade hittat dit (fast han skulle inte köa med oss men han umgicks med oss ett tag, han skulle komma dit dagen efter). Vi satte oss ner och "kände oss som hemma" och lyssnade på Muse i Teresia's ipod högtalare.
Samma kväll pågick det en ishockey match på Hovet där vi skulle se Muse dagen efter, så när matchen var slut så strömma det ut massa fans och frågade vad vi gjortde/väntade på/köade till. En del sa: "åh Muse" och liknande.
Vissa hade aldrig hört talas om dem och en del tyckte dom var skit, haha. Det var nån som skulle på konserten med faktiskt.

Senare, när klockan var innan 22.00 så kom det 2 väktare (poliser) fram till oss och frågade hur gamla vi var och vad vi gjorde. Vi sa att vi köa till en konsert och vi sa hur gamla vi var.
Ingen av oss var över 18 så dom bad oss om våra föräldrars nummer. Vi gam dem och de fråga vart vi bodde. Vi sa då att vi bodde hemma hos Teresia vilket vi gjorde då så dom ringde hem till henne och hennes mamma sa att vi inte fick sova där. Vilket hon hade tillåtit oss att göra (även mina och malins föräldrar hade ju sagt ja till det innan vi åkte dit) så vi fick efter mycket om och men och diskussioner ta oss hem till Teresia igen.

När vi kom hem så kollade vi på HAARP, var allmänt riktigt förbannade, och sov ca 1- ½ timme i soffan efter vi halvsomnat till HAARP.
Sen tog vi tog bussen 02.59 in till Stockholm igen för att komma dit kl 04.00 tillbaka till Hovet med våra sov grejer. Då var det bara 3 killar som just hade kommit dit, så det var inte så farligt ändå. Vårat mål med det hela var ju då att komma längst fram på konserten!
Vi la oss och snacka lite, sen sov till ca kl 06.00 då det började komma fler folk till kön och då kylan trängde sej igenom. Det gick bara inte att sova längre då. Och jag måste säga det, jag har aldrig sovit så dåligt och obekämt som den natten, haha! Men det var det ju såklart värt för att köa till världens bästa band.

Tiden gick och till slut kom Hampus (som jag träffat innan) och hans kompis en stund efter 07.00. Vi lyssnade på musik, vi gänget som var där då och pratade. Tiden gick fruktansvärt långsamt!
När klockan var ca 10.30 började dom organisera kön. Hallå, insäppet var ju 18.30! Vakter gick med papperskorgar och sa: släng erat skräp här och sen ställ er upp!
Det dåliga då var att det fanns två ingångar man kunde gå in i, 11 och 13 beroende vad som stod på ens biljett, så dom som hade köat utanför ingång 13 hade ju himla förtur när dom började organisera kön, så dom kom längre fram, såna som inte alls köat så länge. Jag fick (såklart) dampet så jag och Teresia gick och diskutera med en vakt om att vi faktiskt varit där sen 17.00 dagen innan men blev bortschasade av polisen så vi kom dit 04.00 i morse. Vakten var som tur var otroligt snäll och förstod. Så vi och det gänget som kommit runt 06.00 fick då gå före alla, (eller dom flesta, förutom dom som köat lika länge vid ingång 13) så vi kom ju bland de längst fram! Awesome!!! DÅ bärjade man känna peppen efter konserten, när kön hade bildats till en riktig, rättvis kö.
Nu var det bara väntan, och kylan.

Vi började snacka med härligt folk som var precis bakom oss i kön, b.la Anton. Trodde inte det fanns så härliga människor helt seriöst. Vi fördrev tiden tillsamman och gjorde köandet roligare för oss alla.
Och då hade den andra Anton (bdb-vännen) kommit för ett tag sen och faktiskt "trängt" sej in vid oss, vi sa att han skulle ha sittplats så dom skulle inte oroa sej. Vilket var sant men det blev inte så till slut hehe.
Då och då gick vi in på Mcdonalds och värmde oss och åt lite. Det skedde inte nåt överintressant dom flesta timmarna då förutom samma veva: sitta, snacka, gå in och värma sej, toabesök and so on.

Men sen nångång innan 16.00 skulle jag träffa en kille som jag chattat med sen somras. Han och hans vänner kom lite senare så de var ju en bit bak i kön. Vi sa inte sådär överdrivet mycket för den tiden hade vi inte. Men det var kul att ses ändå. Efter ett tag hörde vi hur dom började soundchecka, ett gäng fans sprang och tryckte sej mot glasdörrarna för att höra! Haha Anton nr1 (från bdb) tog en mycket humoristisk bild på det, för det såg verkligen kul ut! Ett gäng ungdomar står klistrade mot en glasingång, haha. (bild på det längre ner) Jag blev såklart jättehypad över denna händelse, så det var tur att jag hade en till viss del lugnande Anton som gav lugnande kramar! Sen så var det ju sååå kul att sno min konsert biljett så jag fick hoppa omkring som en fånig typ hahaha och försöka få tag på den! xD det var kul!

Sen började det dra ihop sej! Klockan var ca 1 och en halv timme innan insläppet, och då nångång började vi starta en Muse allsång, vi som stod längst fram, för att hålla värmen och att värma upp! Vi sjöng på b.la Uprising, Resistance, Time is running out, Starlight, Bliss, Supermassive black hole.
Och vi försökte få med några på klappen i Uprising och i Starlight. Några lyckades vi få med ett litet tag iaf.

Knappt halvtimme innan insläppet började en vakt gå runt till kön och snacka om massa regler. En var b.la att dom kommer släppa in oss som stod längst fram som hade köat längst först och stänga dörrarna för dom andra sålänge, så att vi kunde gå in lugnt och sansat så vi kom längst fram innan dom började släppa in rästen. Det var ju skitbra tyckte vi som stod där längst fram :) Mest rättvist också faktiskt! Så vi applåderade åt vaktisen.

Insläppsdax, och vi skulle gå in 2 och 2 hand i hand och inte springa - det gjorde vi. Men shiiiit vad svårt det var att hålla sej ifrån att springa i ett sånt tillfälle! (och springa är INGET jag sträfvar efter att göra för ofta!)
Vi kom längst fram!!! Vilket jag hade svårt att fatta under hela väntan tills förbandet skulle börja. Ja, detta är mycket stort för mej. En dröm som jag väntat på i 2 år, gick i uppfyllelse! Längst fram på Muse! Jag hade som sagt svårt att fatta det så Anton skrev det på min arm, hihi :D (det står fortfarande kvar än idag).

Förbandet The Horrors började spela ca 19.30. Dom var sisådär. Tråkiga på scen, skränig gitarr som tog över det mesta men digga ändå deras musikstil. När dom väl var slut kom det miljardet fjärilar i magen!!! Där stod man, längst fram, lite på vänster sida från scenen - alltså på Matt's sida, med sina vänner. Och det var en obeskrivlig känsla - bara det! Kunde ju såklart inte hålla mej från tårar när dom började stämma Matt's gitarrer.


KONSERTEN
Sen blev det mörkt. Man såg Muse gå in på scen, fortfarande mörkt. Dom öppnade hela konserten med Exogenesis part 1 Overture (vilken är min favorit del av symfonierna) och upp åkte dom på några slags skärm-lysande "pelare" som åkte upp ur scengolvet. Och magiskt var det! Helt makalöst vackert måste jag säga, om ens det räcker att beskriva det! Känslan är däremot obeskrivlig! Det är som folk säger - man vet inte hur Muse är live förens man upplevt det själv. Och det har jag nu. Och jag säger samma sak som folk sagt.
Det var så sjukt, jag grät och grät under hela Exogenesis.
Sen drog de igång med Uprising! Och vilket förjävla tryck det blev. Vilket jag inte väntat mej. Men jag överlevde såklart.
Följande var Resistance, New Born och Supermassive black hole m.fl.
NEW BORN som man sett såååååå många liveframträdanden med från förr, har man nu själv sett live!
När introt på Starlight kom trodde jag att jag skulle dö. Som jag drömt om att få klappa med i Statlight. (+ att det var våran avslutningslåt i vår musikal vi estet gjorde i 1:an och jag sjöng på den och publien då gjorde den klappen!) Även Time is running out har jag otroligt många och bra minnen ifrån. Hysteria som är min och Teresia's favorit körde dom ju såklart! Herregud vad vi skrek!!

Innan Unintended när det var helt tyst... skrek jag: " We fucking love you Matt" Sen hängde några fler fans på och sa liknande: "we love you!" Och han svarade i micken, nåt liknande: "thank you Sweden we love you too!" FATTA! Han svarade, för att han hörde!
Och så spelade dom Cave!!!! Och innan den så snackade Matt lite om när dom spelade den senast i Sverige, och det var i Malmö för jättelängesen. Hans uttal på Malmö var nog det mest charmiga jag någonsin hört!
Dom och Chris gjorde också nåt jättehäftigt drum and bass jam, hur grymt som helst!!!!

Under Stockholm syndrome som var deras näst sista låt kom det ut såna jättelika ballonger med konfetti i. En ballong gick sönder precis över mej och Teresia. Såna ballonger som man sett på Bliss från Hullaballoo b.la, och nu fick man fan uppleva det själv! Helt galet sjukt!!
Konserten kändes som en halvtimme, men var 1.45. Slutlåten var Knights of cydonia och det var GRYMT!! Som man drömt om att få sjunga med i; "no'ones gonna take me alive... o.sv" fick man ÄNTLIGEn göra nu!

Ja, vad finns det mer att säga. Det går inte att berätta allt från konserten för den var för obeskrivlig! Man måste uppleva Muse själv live för att inse hur otroliga dom är. Nu är jag överbevisad - Det finns inget bättre band än MUSE!

TACK ALLA UNDERBARA för denna lördag, för hela helgen, för allt! Tack Muse för konserten.
Ett tack för allt detta är inte tillräckligt.

Några av mina videos från konserten finns på min youtube: LaurelWw
Eller checka in Teresia's blogg: teeresia.blogg.se som också skrivit om konserten och laggt upp massa med youtube klipp från konserten.

Cheers


Galna fans lyssnar på när Muse soundcheckar


Kö när det börjar dra ihop sej inför insläppet


Galna grabbar! Men fett coola var dom juh!


Teresia, jag och Anton nr2
Vi bad en vakt ta denna bild :D



Publik/fans/folk/åskådare


Förband - The Horrors


MUSE!!!! (har skrivit mitt namn på bilderna för jag vill inte se
mina Muse bilder på någon annas bilddagbok eller liknande
utan mitt namn. Töntigt kanske, ja, men jag är rädd om mina bilder
som belongs to me)


Bellamy lekte sexig med sin gtarr


Drum and bass jam


"...my plug in baby!.."



För fler bilder, bilddagboken: Originofmuse datum: 24 oktober 09


Muse is my bliss

22 oktober 2009

Ja, jag vet nu var det hur längesen som helst jag skrev här. Men såhär är det, våran bra dator i hemmet har gett sej, den går inte att starta. Kul va..
så numera får jag nöja mej med den jättesegaste datorn i Sverige! Det är inte kul. Därför har tillgången till dator varit dålig på senare tid.

anyway.

Var ju på Green Day för 2 helgen sen, med Teresia. Det var en helt underbar dag och helg! Hade tänk skriva om den här men just då pajjade ju den andra datorn. Så jag har varken bilder eller någonting här! Men om intresset faller in att vilja läsa om hur denna dag var så kan det läsas på Teresias blogg: teeresia.blogg.se och se bilder och lite berättelse om hur det var på min bilddagbok: Originofmuse

I ÖVERMORGON ÄR DET MUSE!!!!!!!!!!! helt sjuuuuuuukt! Var ju nyss 4 månader sen, nu är det bara TVÅ dagar!
Och imorgon efter skolan bär det av till Stockholm för att köa köa köaaaa :D Ja, vi är galna och SKA sova utomhus. Sen dagen därpå, alltså konsert dagen så ska vi ha Muse allsång, och så ska vi träffa Muse-are, and so on... fram till konserten som börjar 19.30 med förbandet The Horrors. Det kommer bli helt obeskrivligt kul och underbart. Efter konserten ska vi försöka träffa dom. Alltså verkligen försöka tills vi.. hittar dom! ;)

Efter denna helg lär det bli mycket berättande om hur det har varit.

Så, kommer var lite upptagen ännu några dagar nu. Sen får jag skärpa mej.

Ha det, Cheers

Blame it on the fallen sky

4 oktober 2009

Som sagt så var det ljudtekniker jobb på Folkets Hus som var det mest aktuella för mej denna vecka.
David som jag skulle jobba med var tyvärr sjuk då, så Erik i estet 3an fick hoppa in ist så jag fick jobba med han. Riktigt trevlig kille, och vi skötte allt väldigt bra. Mest han som skötte ljudet under spelningen, hehe.
Vi inkasserade 200:- var. Dom spelade i ca 2 och en halv timme, så lite trött hann man bli på det.

Om mindre än en vecka, rättare sagt på lördag morgon åker jag till Stockholm för att se GREEN DAY med Teresia! :D Fatta aså :D Och när det väl har passerat är det bara 12 dagar innan..... MUSE :D
Men innan det ska jag försöka må bättre, sova mera. Bli frisk helt enkelt. Om man kan kalla att jag är sjuk, går ju i skolan...

Och på tisdag och fredag ska jag repa med Kristinehamns Musikkår, kompa gitarr till Rosa Pantern om jag inte nämnt det tidigare, hehe. Anyway så ska det bli kul!


Cheers

RSS 2.0