Borta bra men hemma bäst

29 december 2009

Ja, borta bra men hemma bäst. Nu var det ett bra tag sen jag skrev här. Nu är äntligen skolan avslutad för detta år, och halva gymnasietiden har gått. Jag är rädd och nervös inför studenten, ibland vill jag inte, men innerst inne vill jag så sjukt mycket ta studenten!

I förrgår kom jag och min familj hem från Teneriffa där vi varit över jul och julafton. Vilket jag inte ville, alltså vara borta över jul, men jag hade inte så mycket att säga till om. Visst, skönt att komma bort och få lite sol energi, men inte över jul, INTE :( Jul är en tradition som inte ska brytas, enligt mej. Jag har växt upp med samma familje-jul-tradition och därför kändes det extra svårt att vara utomlands över jul.

Vi kom som sagt hem i förrgår, jag med magsjuka och nu har jag lyckats smittat ungefär hela familjen med det, och en förkylning har hittat mej, igen. Så kul. Så jag är inte så jätteglad för tillfället och inte pepp på någonting, förutom att sitta vid datorn och häcka.

Hursomhelst så var resan i stort sätt bra. Vi bodde på ett fint hotell med en jättestor terass, nära en av poolerna och hotellområdet var jättestort! Vi var på två utflykter; en hette Teneriffas Hemligheter, där man åkte med en guide-buss runt delar av ön, och på julafton så var vi på en utflykt över till den såkallade "14 kanarieön" La Gomera. Det var en mysig ö och det var helt ok där.
Annars så var vi ute och åt nästan varje dag på trevliga restaurenger, och många ägdes av engelsmän, vilket jag älskade :D Jag älskar engelskmän, språket, åh, mums! Så det var ett stort plus! Snackade med några också. En dag tog vi en lunch på en typisk brittisk bar, mysigt var det :)
Sisia dagen badade vi i skyhöga vågor! Alltså, jag skämtar inte, dom var hur stora som helst, och kul var det! (förutom att jag avskyr saltvatten!) Sen samma kväll, sista kvällen fick jag då magsjukan. Pappa trodde att jag hade hittat nåt basill som bråkat med mej. Spydde inte några gånger heller :| t.om på planet morgonen därpå. Ingen ville vara mej då, jag lovar det. Usch och fy! Men men, nu mår jag bättre iaf, och är minst sagt glad över att vara hemma igen. Kan träffa mina vänner igen och umgås :) Har saknat er massa ska ni veta<3


Och i övermorgon är det nyårsafton, och då är jag hemma! Då ska jag festa med mina härliga estetare hemma hos Elin, det ser jag fram emot.

Slänger upp lite bilder här från semestern :)

Cheers


Brorsan och jag


Vägen upp till vårat hotellrum, en del av hotellområdet.
Hotellet hette Las Pyramides


Första eller andra kvällen på hotellet så ritade jag Karlavagnen åt min
bror på en hushållspappersbit med choklad/vaniljglass, och målade även av honom.
Grannstad, Las Americas som vi besökte


Detta megastora träd är ett såkallad Drakblodsträd. Det är över 1000 år
gammalt och lever på Teneriffa. Har för mej att det bara fanns ett.
Detta såg vi på utflykten "Teneriffas Hemligheter"


Utflyken på julafton till ön La Gomera


Jag, med La Gomera i bakgrunden


Stor sten.
Den kallades för nånting, var en turist sevärdighets sak för nånting,
minns inte riktigt historian bakom, men coolt var det iaf. På La Gomera


Jag, på den typiska brittiska baren som vi åt på


Jag och brorsan. På den strand vi badade på med dom där skyhöga vågorna


Höga vågor, ja


Sunset


Sunset


Vi fick även se en skymt av Teide, som vi var uppe på i januari då
vi var på Teneriffa. Spaniens högsta punkt som är en vulkan


Inte en semester utan Muse! Alla ser att det står Muse i min ketchup ;)
Och det får va den avslutande bilden.RSS 2.0